Boller i karry med blomkålsris
400 gram hakket svine- og kalvekød
0,5 stk rødløg finthakket
1 stk æg
2 tsk loppefrøskaller
0,5 stk rødløg
3 tsk stødt karry
0,5 stk æbler
1 stk grøntsagsbouillon terning
100 gram flødeost
350 gram blomkålsris
1) Hak løg så fint som du kan, og læg alle ingredienser for kødbollerne i en skål og rør fasen godt, eventuelt med en håndmixer i ca. 3 minutter. Husk at tilsætte salt og peber. Lad farsen hvile i 15-30 minutter. 1) Sæt en gryde med vand til at koge, og husk at tilsætte salt til vandet. Rør farsen igennem, dyb en ske i vandet og form bollerne med ske og hånd. Læg dem i det kogende vand. Kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 minutter. Tag bollerne op med en ske og læg dem til afdrypning i en sigte. Si efterfølgende kogevandet og gem det til karrysaucen. 1) Hak løg fint og riv æble. Steg løg i et par minutter i en gryde og tilsæt nu karry. Tilsæt æble, steg lidt, og hæld nu 400 ml af kogevandet fra kødbollerne langsomt ved imens du rører, sammen med grøntsagsbouillon og flødeost. Kog det op, og sørg for, at flødeosten er helt opløst. Krydder med salt og peber. Tilsæt bollerne og lad sovsen småkoge i 5 minutter og smag den til med karry, salt og peber. 1) Tilsæt smør på en pande og steg blomkålsris ved hård varme i 3-4 minutter. Det skal være så varmt, at de brænder på, hvis du ikke rører i dem ofte 1) Server blomkålsris med boller i karry